ЦВИЈАНОВИЋЕВА И ДОДИК СА ИСТАКНУТИМ БОРЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ЦВИЈАНОВИЋЕВА И ДОДИК СА ИСТАКНУТИМ БОРЦИМА


Данас је у Центру за културу „Семберија“  Бијељина у организацији Удружења ветерана „Гарда Пантери“, одржан састанак истакнутих бораца одбрамбено – отаџбинског рата са српским чланом Предсједништва БиХ,Милорадом Додиком и предсједницом Републике Српске, Жељком Цвијановић.



Међу старјешинама били су припадници команде корпуса, команданти бригада, пукова, одреда и батаљона, као и командири специјалних и интервентних јединица ВРС и МУП-а РС.

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је важно да се разумије, да се сва борба за Републику Српску своди на изборе, оловку и подршку јаким институцијама у РС.
 

- На састанку су били команданти  најважнијих јединица ВРС који су очували, створили и одбранили Републику Српску. Ово су људи који разумију о чему се овдје ради.  Са друге стране, имамо инструисане стране, поданике, који желе да овладају институцијама уз помоћ неких медија из Бијељине. Република Српска се брани одлучујуће и са свим могућим расположивим средствима, а то ћемо и урадити“, изјавио је новинарима Милорад Додик.

Саво Цвијетиновић, некадашњи командант посебних јединица полиције у МУП-у РС, рекао је да избори у БиХ никада нису било овако важни, као предстојећи, а било их је много од 1996. године.

-Из неког осјећаја угрожености Републике Српске и отворених изјава опозиције у овом тренутку, али и  (не) скривене подршке западно европских држава, које су чланице НАТО-а, оних, које не гаје пријатељске односе према Републици Српској, а ни према српском народу, утицало је да дође до једног оваквог састанка. Неки људи који су присуствовали овом састанку данас, нису гласали од 2008. године, али су рекли да се сада сви морамо укључити“, истакао је Цвијетиновић.
 

Семберија инфо