ОДРЖАН КОМЕМОРАТИВНИ СКУП У ЗНАК СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ 22 ЧЛАНА ПОРОДИЦА САРАЈЛИЋ, СЕЈМЕНОВИЋ И МАЛАГИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН КОМЕМОРАТИВНИ СКУП У ЗНАК СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ 22 ЧЛАНА ПОРОДИЦА САРАЈЛИЋ, СЕЈМЕНОВИЋ И МАЛАГИЋ


Foto: Semberija info
У Бијељини је данас одржан комеморативни скуп у знак сјећања на страдање 22 члана породица Сарајлић, Сејменовић и Малагић. Породице настрадалих су овај скуп обиљежиле у сарадњи са БЗК „Препород“ Бијељина и Дјечијом амбасадом Међаши.



Амир Хаџиселиховић, брат од трагично настрадале Амире Сарајлић, рекао је да је 30 година много, а да се ништа још увијек није сазнало.



-Власти никада ништа нису предузеле. Ми смо успјели, да их пронађемо у Митровици, тамо је извршена есхумација, тамо смо их и идентификовали, а након тога и сахранити. Тужилаштво никада ништа није урадило, до задњих пет година. Морам напоменути, да смо добили дивне људе, истражитеље  који су задње четири године били упорни и истраживали. Прије мјесец и по дана подигнута је оптужница, прочитана и процес креће. Надамо се да се у том мрачном и 30 година дугом тунелу коначно појавило свјетло, да одговори мојој мајци на сва њена питања. Никада никоме ово не бих пожелио, правда треба да побиједи“, истакао је Хаџиселиховић.



Након скупа, присутни ће отићи у Балатун, на обалу ријеке Дрине и бацањем 22 руже у ријеку, симболично обиљежити страдање 22 члана ових породица.

(Семберија инфо)