ЗАРОЛАЈ - ДЕФИЛЕ ВОЗАЧА НА ТОЧКИЋИМА У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗАРОЛАЈ - ДЕФИЛЕ ВОЗАЧА НА ТОЧКИЋИМА У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ


На препуном Градском тргу у Бијељини јуче је, дефилеом малишана и младих на бициклима, ролерима, скејтовима, тротинетима, обиљежен Свјетски дан без аутомобила. Слоган овогодишњег окупљања власника возила на точкићима био је „ЗаРОЛАЈ“.
 
Ролеријада је трећи пут за редом организована у оквиру Европске седмице мобилности с циљем промоције кретања алтернативним превозним средствима, али и здравог живота, спортског духа и дружења. Ни ове године није изостала подршка бројних спонзора који су за учеснике обезбиједили вриједне награде, медаље и слаткише.
 
Овом активношћу је завршена Европска седмица мобилности, а Бијељина је још једном била дио велике породице градова у Европи који промовишу важност еколошки ефикасних начина кретања људи и здравог начина живота.
 
- У вријеме актуелне енергетске кризе, уз све веће еколошке проблеме, најбоље се види колико је важно коришћење алтернативних превозних средстава. Претходних седам дана смо посветили промоцији неаутомобилског саобраћаја, здравља, екологије и друштвене инклузије, чиме на микронивоу доприносимо остваривању циљева одрживог развоја из Агенде 2030. Хвала свим учесницима, спонзорима и партнерима и видимо се сљедеће године на шестој Европској седмици мобилности - поручила је шеф градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић.
 
Због неповољних временских прилика двије активности у оквиру Европске седмице мобилности су одложене - фитнес на отвореном за одрасле биће одржан у недељу, 25. септембра на Тргу краља Петра од 13.00 часова (регистрација почиње у 12.00), а фитнес за дјецу биће одржан сљедеће седмице (мјесто и вријеме биће накнадно одређени).

Фото: Бојан Петричевић.