СРЕДЊА СТРУЧНА ШКОЛА ИЗ ЈАЊЕ НА „ИНТЕРАГРО 2022“ :: Semberija INFO ::

 

СРЕДЊА СТРУЧНА ШКОЛА ИЗ ЈАЊЕ НА „ИНТЕРАГРО 2022“


У току је Међународни сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“. На једном од излагачких штандова посјетиоци сајма су се могли увјерити у знања и вјештине ученика Средње стручне школе из Јање. Ово је њихово прво учествовање на Интерагру и, по ријечима професора Александра Цвијановића, постигли су пун погодак појављивањем на сајму.

- Наша школа има лијепу праксу да представља своје ученике и све оно што су научили у нашој школи. Примјера ради, учествовали смо раније ове године на Сајму туризма у нашем граду што је била прилика да јавности представимо наш рад али и прилика нашим ученицима да стекну још шира сазнања из области за које се школују. На Интерагру смо по први пут и задовољан сам посјетом. Људи дођу, упознамо се, разговарамо, пробају храну коју су наши ученици спремили. Овдје на сајму „Интерагро 2022“ су наши ученици које школујемо за куваре и конобаре“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Александар Цвијановић, професор практичне наставе у Средњој стручној школи у Јањи.

Љубав према кулинарству опредијелила је Анастасију Станковић да упише Средњу стручну школу у Јањи. Са пријатељима из разреда посјетитељима је представљала специјалитете које су посебно за ову прилику спремали школској кухињи.
- Волим да кувам. Волим да спремам храну. Ја лично, сматрам да је храна која се спрема са много љубави много љепша и укуснија. Из тог разлога сам и уписала ову школу. Професори су јако стручни и несебично дијеле своје знање“, рекла је Анастасија за „Семберија ИНФО“. 


​Семберија инфо - И. Гутић