ОКО 500 МОТОРИСТА ДЕФИЛОВАЛО У ЗНАК СЈЕЋАЊА НА МАРКА НИКОЛИЋА :: Semberija INFO ::

 

ОКО 500 МОТОРИСТА ДЕФИЛОВАЛО У ЗНАК СЈЕЋАЊА НА МАРКА НИКОЛИЋА


У Батковићу код Бијељине данас се у оквиру осмих Мото-сусрета ,,Кречар'' окупило око 500 моториста из Републике Српске, Србије, Хрватске, Аустрије, Словеније и других земаља, у знак сјећања на мотористу Марка Николића Кречара, који је преминуо 2011. године.
 
Мотористи су у 18.00 часова посјетили локално гробље на којем је сахрањен Николић, а затим су возили до његове породичне куће. Предсједник Мото клуба ,,Кречар'' Мирко Николић рекао је за портал Семберија инфо да вечерас очекују до 3.000 људи на концерту ,,Ју групе''.
 
,,Трећу годину заредом организујемо моторијаду у дворишту школе јер је простор већи, а познатији бендови и све боља организација којој тежимо утицали су на то да пређемо овде из парка у центру села, где је до сада одржано пет сусрета. Ово је пре свега меморијални скуп и циљ је да се сећамо Марка, а ту су и дружење, хуманитарне активности. Синоћ је наступила музичка група 'Освајачи' уз 1.500 посетилаца, а вечерас ће их бити и више уз сјајну 'Ју групу'', навео је Николић.
 

Моториста Синиша Пајић из Бијељине стигао је на мото скуп са двојицом синова, узраста шест и три године.
 
,,Андреј има шест година, а Алексеј три. Иако су мали, испунио сам им жељу да дођемо овдје јер заиста воле моторе. Ја сам им пренио љубав према мотоциклима. Иначе, са Марком сам се дружио, рођаци смо, и ово је начин да проносимо његово име и да га се сјећамо. Драго ми је што сваке године скупу присуствује све више људи'', истакао је Пајић.
 
Горан Богдановић, члан Мото клуба ,,Гуд бојс'' из Коцељеве, у Батковић је стигао са тројицом пријатеља из клуба, а каже да се труди да уклони стереотипе о бајкерима као злим момцима.
 
,,Ми смо мали клуб који има 22 члана, али Коцељева је место које иначе има само 20.000 становника, са свим околним селима. Упркос малом броју становника, много је оних који воле моторе и ми се трудимо да што чешће путујемо, посећујемо моторијаде. Често смо у Босни, а у нашем клубу има и доктора, правника, привредника... Данас је, рецимо, једна група у Винковцима, друга у Панчеву, а нас четворица смо у Батковићу. Сматрам да сваки мото скуп доноси нове пријатеље којима један моториста може да се обрати ако се нађе у том месту, ако се сусретне са неким проблемом. Желимо да разбијемо стереотипе да су мотористи лоши момци'', нагласио је Богдановић.
 

Из Шапца је стигло пет моториста, међу којима Милан Шајиновић звани Шајин. Њихов мото клуб носи назив ,,Друмски громови'', а са члановима Мото клуба ,,Кречар'' друже се годинама.
 
,,Неки од нас су и кућни пријатељи, дружимо се, посећујемо. Мени је мајка родом из Тријешнице код Дворова, па иначе волим Републику Српску јер ми ту живе ујаци, рођаци. Данас смо стигли да се расхладимо на базенима у Дворовима, а у Батковићу настављамо дружење уз добру свирку'', поручио је Шајиновић.
 


портал Семберија инфо