ДОКТОР ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ ИСПРАЋЕН У ПЕНЗИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ДОКТОР ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ ИСПРАЋЕН У ПЕНЗИЈУ


У свечаној сали Дома здравља Бијељина 20.09.2022. године у присуству великог броја колега у пензију је испраћен бивши директор Дома здравља и дугогодишњи начелник Службе хитне медицинске помоћи прим. др Душко Миловановић.

Прим др. Душко Миловановић рођен је 1957. године. Основно образовање је завршио у Бијељини, а Гимназију у Београду. Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду, а специјализацију из области опште медицине завршио је на Медицинском факултету у Београду.

Функцију начелника Службе хитне медицинске помоћи обављао је од 1993. године.

Почетком 2014. године, од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, додијељена му је титула примаријус. Функцију директора Дома здравља Бијељина обављао је од децембра 2016. године до јула 2020. године, након чега је поново именован на функцију начелника Службе хитне медицинске помоћи гдје се задржао до данас.



Прим др. Душко Миловановић својим преданим и вриједним радом, ведрим духом и колегијалношћу оставља неизбрисив траг у Служби хитне медицинске помоћи и Дому здравља Бијељина.

Директорица прим др. Данијела Ђукин, као и бројне колеге и сарадници пожељели су др Душку добро здравље и пријатне пензионерске дане.