ВАЖНА ДОНАЦИЈА И ЈОШ ВАЖНИЈИ ДОГОВОР :: Semberija INFO ::

 

ВАЖНА ДОНАЦИЈА И ЈОШ ВАЖНИЈИ ДОГОВОР


Данас су по ко зна који пут потврђени добри односи између ЈЗУ Болнице “Свети врачеви” и средње Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини. Директор бијељинске Болнице проф. др Златко Максимовић данас је посјетио поменуту средњу школу и уручио донацију која се састојала од два болничка кревета за Кабинет здравствене његе.



- Данашња донација умногоме ће олакшати практичну наставу нашим ученицима. Желим да нагласим да практичну наставу у школским кабинетима обављају ученици првог и другог разреда док ученици трећег и четвртог разреда, на задовољство и наше школе и болнице, своју праксу обављају у Болници “Свети врачеви”. На данас одржаном састанку разговарао сам са др Максимовићем о моделима будуће сарадње наше двије здравствене институције”, рекао је Зоран Деспотовић, директор Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини. 

На састанку двојице директора разговарано је и о начинима отварања нових образовних смјерова у Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини. Планирано је да се од сљедеће школске године у овој школи отворе одјељења за школовање педијатријских састара, акушерских сестара и лаборантско-санитарних техничара.



- Болница “Свети врачеви” данас је обезбиједила два потпуно нова, савремена болничка кревета да ученици ове школе могу изводити праксу. У контактима са директором Деспотовићем он нам је указао да школи недостаје оваква опрема  и ми смо се потрудили да ријешимо њихов проблем. То је мање важан догађај који се десио данас. Много важнији је наш договор који се односи на нашу будућу сарадњу. Ја сам упознао директора да ћемо се у наредном периоду сусрести са дефицитом медицинског кадра у нашим болницама. Болници “Свети врачеви” већ сада недостају бабице, лаборанти и педијатријске сестре. Данас смо се договорили да заједно, према надлежним институцијама покренемо иницијативу да се у овој школи отворе одјељења на којима ће се образовати млади за недостајућа усмјерења”, рекао је др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болнице “Свети врачеви” из Бијељине. 


Семберија инфо - И. Гутић