ЈУ ВРТИЋ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”: БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ЕВРОПСКЕ СЕДМИЦЕ УРБАНЕ МОБИЛНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ЈУ ВРТИЋ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”: БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ЕВРОПСКЕ СЕДМИЦЕ УРБАНЕ МОБИЛНОСТИ


Поводом Европске седмице урбане мобилности, Јавна установа Вртић “Чика Јова Змај”, као и претходних година, активно учествује у обиљежавању, организовањем низом активности. Једна од њих, под називом “У "Радости" се окреће дан мобилне среће”, окупила је малишане који су показали умијеће вожења тротинета и бицикла.

Васпитачица и предсједница Актива васпитача Вртића “Радост” ЈУ “Чика Јова Змај”  Александра Лукић, истакла је да увијек радо учествују у обиљежавању Европске седмице урбане мобилности.



- Сваки дан је попуњен бројним активностима које припремамо за малишане, а то подразумијева разговор са њима, упознавање са значењем и значајем урбане мобилности, очување животне средине, потом слиједе и организоване физичке активности. Наши полазници у свему учествују с пажњом, а оно што их свакако највише радује су физичке активности које подразумијевају вјежбе, како у затвореном, тако и на отвореном простору, вожња тротинета, бицикла, ролера и сл.”, појаснила је Лукићева.

Да ужива у физичким активностима, потврдио је и полазник вртића Филип Стојановић.

- Волим кад радимо вјежбице, а волим и да покажемо људима да не треба да користимо превозна средства која испуштају гасове, јер загађујемо планету”, рекао је Филип и поручио да треба да користимо електрични ауто, тротинет или бицикл. Његове другарице Кристина Борић и Мила Стевановић, такође воле да возе тротинет и бицикл, али и да се играју са другарима, спуштају низ тобоган и да цртају.


Семберија инфо - О. Стјепановић