ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ УСАИД-А: РАЗВОЈ РАДНЕ СНАГЕ И ВЕЋИ ПРИСТУП ТРЖИШТИМА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ УСАИД-А: РАЗВОЈ РАДНЕ СНАГЕ И ВЕЋИ ПРИСТУП ТРЖИШТИМА


У сарадњи градског Одјељења за привреду и УСАИД-а, у сриједу 17. јула, у просторијама Градске управе Града Бијељина одржана је презентација УСАИД програма ,,Развој радне снаге и већи приступ тржиштима" (Workforce and Higher Access to Markets Activity – WHAM).
 
Јавни позив у оквиру овог Програма фокусиран је на оспособљавање радне снаге, приступ тржишту и квалитету производа за компаније из сектора метала, дрвета и текстила/обуће путем бесповратних средстава (грантова).
 
Присутни представници 21. предузећа из Бијељине су имали прилику да сазнају све детаље о начину и условима пријаве, износима који стоје на располагању апликантима и критеријумима који се морају испунити.
 
Пројекат подршке намијењен је малим и средњим предузећима у приватном власништву у Републици Српској, регистрованим за обављање производних дјелатности у секторима дрвопрераде, металопрераде и текстила/обуће, за суфинансирање неколико активности:
 
- обуку радне снаге кроз програме доквалификације, преквалификације или кроз ангажман консултаната/тренера за одређену област,
 
- увођење, сертификацију или ресертификацију система управљања квалитетом и/или производа,
 
- приступ тржиштима, односно активности које ће директно утицати на повећање обима продаје и извоза (израда промотивних материјала, излагања на сајмовима, Б2Б и слично).
 
Средства Пројекта подршке у укупном износу од 202.000 КМ су обезбијеђена кроз уговоре са УСАИД пројектом ,,Развој радне снаге и већи приступ тржиштима" и Министарством индустрије енергетике и рударства Републике Српске.

Рок за доставу пријава је 31. аугуст 2019. године у 16 часова.