БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА 14 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА 14 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА


Foto: Semberija info
Данас је директор Болнице “Свети врачеви“ професор др Златко Максимовић потписао уговоре о специјализација са 14 доктора медицине ове здравствене установе.

-Ово је лијеп догађај за нашу установу, за наш град, регију и нашу државу, јер улажемо у младе људе, а то је најбоља инвестиција. За протекле двије године, колико сам на челу ове здравствене установе, потписани су уговори са више од 30 доктора медицине за специјализацију и то је оно на што сам посебно поносан. Данашњих 14 доктора са којима су потписани уговори, изузетни су доктори и увјерен сам, будући одлични специјалисти. Међу њима је и студент генерације Медицинског факултета у Фочи, Драгана Станишић, ту је и млади доктор Лука Радић, који је јавности познат и као побједник квиза Слагалица, а кад бих о свима појединачно говорио имао бих много тога доброг и похвалног да кажем”, рекао је проф. др Максимовић и додао да је број специјализација у односу на број запослених и на број становништва које покрива бијељинска болница, вриједан пажње.

-За све што радимо имамо подршку и сагласност Владе РС и Министарства здравља на челу са министром др Аленом Шеранићем, а добру сарадњу имамо и са омФонд здравства Републике Српске, као и са другим институцијама и појединцима. Много доброг и видљивог је урађено у Болници о којој се са респектом прича и у региону”, истакао је проф. др Максимовић и нагласио да “знање и здравље немају цијену” и да ће се тим  бавити и у наредном период. Једна од 14 доктора је докторка Драгана Станишић. Била је студент генерације, а од данас је специјализант пулмологије.

-Захвална сам менаџменту бијељинске болнице на челу са директором професором др Златком Максимовићем на указаном повјерењу и добијању жељене специјализације, а ја ћу се трудити да оправдам указано повјерење”, рекла је др Станишић. Доктор Лука Радић, од данас специјализант радиологије, захвалио се на препознатом значају улагању у младе људе и што су му испунили жељу да добије жељену специјализацију.
 

-Хвала директору, професору др Златку Максимовићу, помоћницима директора и свим колегама на указаном повјерењу. Морам истаћи да ова установа има чврст темељ и надам се да ћемо свих нас 14 бити један јак потпорни стуб како бисмо наставили раст ове здравствене установе”, рекао је др Радић.

(Семберија инфо)