ПОЈАЧАНЕ МЈЕРЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ 15. СЕПТЕМБРА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЈАЧАНЕ МЈЕРЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ 15. СЕПТЕМБРА У БИЈЕЉИНИ


Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра у Бијељини предузима појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

Грађани који буду жељели да прате државну манифестацију Дана српског јединства, слободе и националне заставе свечаност, која ће бити одржана сутра, у четвртак, 15. септембра 2022. године у 11 часова у Бијељини, савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете'', наводе у саопштењу за јавност из полиције.

Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да, свакако, уз себе имају неки идентификациони документ. Угоститељски локали, занатске и трговачке радње које се налазе у ужем центру града Бијељине неће радити наведеног дана до 16 часова.  
                                                                           
У циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је Наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју града Бијељина за 15. септембар од 00 до 24 часова.
Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане подсјећамо да је у циљу безбједности учесника скупа, 15. септембра на подручју града Бијељина забрањена употреба дронова'', упозоравају из полиције.