У ГАЛЕРИЈИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НИКОЛАЈА РУСЕВА: ВЈЕРА, НАДА И ЉУБАВ КРОЗ КОНЦЕПТУАЛНУ АПСТРАКЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

У ГАЛЕРИЈИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НИКОЛАЈА РУСЕВА: ВЈЕРА, НАДА И ЉУБАВ КРОЗ КОНЦЕПТУАЛНУ АПСТРАКЦИЈУ


Бугарски сликар Николај Русев представио је у бијељинској Галерији дјела која су настала на ,,Арт симпозијуму Јахорина'', а овај умјетник који се изражава кроз концептуалну апстракцију каже да су основне вриједности којима се води у раду – вјера, нада и љубав.
 
,,Први пут сам у Бијељини, а публика може да погледа радове који су настали на 'Арт симпозијуму' на Јахорини и Палама. У БиХ и Републици Српској имате веома занимљив однос према сликарству, његујете и концептуалну умјетност и класичне видове ликовног изражавања, као и апстрактно сликарство. Пријатно сам изненађен начином на који публика овдје прихвата ликовна дјела и како она настављају да живе кроз галеријске просторе'', изјавио је Русев.
 

Он је рекао да су вјера, нада и љубав основни елементи хришћанства и оно чему сваки човјек треба да тежи, те да кроз њих покушава да пошаље поруку човјечанству.
 
,,Кроз те елементе трудим се да искажем љепоту свијета око себе, али и да сваког човјека доведем у позицију да размисли о њиховој вриједности'', навео је Русев.
 
Он је додао да се његова дјела могу назвати савременим иконама, али не у погледу начина израде, него у погледу порука које шаљу.
 
Изложба слика Николаја Русева биће отворена до 31. јула.

(Семберија инфо)