ПАНТЕЛИНСКИ ДАНИ 2019: ПРАЗНИК ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ :: Semberija INFO ::

 

ПАНТЕЛИНСКИ ДАНИ 2019: ПРАЗНИК ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ


Пантелински дани 2019 почињу 31. јула, а десетодневна манифестација, обиловаће бројним садржајима. Организациони одбор манифестације “Пантелински дани 2019”, усагласио је све обавезе чланова одбора, како би предстојеће активности протекле у без проблема и на задољство грађана, домаћина и гостију.

Градоначелник Мићо Мићић каже да обиљежавање почиње културним садржајима у вечерњим сатима 31. јула испред Центра за културу, а свечаности између осталог обухватају и прославу Илиндана 2. августа у Јањи.

-Вишедневна манифестација биће обиљежена и традиционалним “Данима меда”, “Мото сусретима”, “Савском регатом”, а ове године ћемо за наше грађане организовати и три концерта на тргу. Током три ноћи, грађане ће забављати оркестар хармоникаша из Угљевика, “Тропико бенд” и Маја Беровић, а грађани ће уживати и у наступима наших фолклораша”, појаснио је Мићић и нагласио да “Пантелински дани” подразумијевају и “Духовно вече” које ће бити организовано у Центру за клутуру, ком ће претходити полагање вијенаца испред централног споменика. С обзиром да Бијељина има велики број градова побратима, али и бројне пријатеље широм свијета, очеује се долазак бројних делегација, а овогодишњи кум славе Града Бијељина биће Град Будва. Као и претходних година, литија ће проћи кроз град, а ломљење славског колача биће обављено испред зграде Градске управе. Поводом “Пантелинских дана”, дестодневна манифестација биће завршена 10. августа обиласком манастира Тавна, а на Агро тржном центру традиционално ће се одржавати и Пантелински вашар.

-Очекујемо да и овогодишњи “Пантелински дани” буду празник културе и традиције, а поводом прославе нашег града”, каже градоначелник Мићо Мићић.

Семберија инфо