Регионални програм на Западном Балкану (ReLOaD): Активности од значаја за заједницу :: Semberija INFO ::

 

Регионални програм на Западном Балкану (ReLOaD): Активности од значаја за заједницу


Радно тијело за грађанске иницијативе које чине представници јавних институција, приватног и цивилног сектора, почиње активности на идентификацији неких од потреба грађана, а које желе предочити широј јавности преко грађанских иницијатива, како би се обезбиједило учешће већег броја грађана у доношењу одлуке која иницијатива треба да буде реализована. 

Активност је дио промоције и локализације Глобалне агенде 2030 и Циљева одрживог развоја на којој Град Бијељина од 2017. године активно ради, опредијељен да реализује активности од значаја за заједницу у партнерству јавног, цивилног и приватног сектора, уз активно учешће грађана.

Према ријечима Анкице Тодоровић из Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, на другом по реду састанку, искристалисане су три иницијативе које ће предочити грађанима, а грађани ће се одлучити која ницијатива је најзначајнија за реалиацију.

-Фокусирани смо на потребе наших грађана, односно на садржај који је потребан у нашем граду. Иницијативе које су усаглашене односе се на унапређење културно-друштвених потреба грађана Бијељине, а наредних дана ћемо их објавити на сајту Града, друштвеним мрежама и Шалтер сали, како би се грађани изјаснили”, рекла је Тодоровићева.

​На располагању ће бити 15. 000 КМ за реализацију пројекта, а Град Бијељина учествује са 30 посто средстава. Активност се реализује у склопу пројекта Регионални програм на Западном Балкану (ReLOaD) који финансира Европска Унија, имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP), а Град Бијељина суфинансира и спроводи инцијативу.

Семберија ИНФО/О. Стјепановић
Фото: Б. Милошевић