КАНДИДАТИ ПОКРЕТА УСПЈЕШНА СРПСКА ОРГАНИЗОВАЛИ СУ ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ :: Semberija INFO ::

 

КАНДИДАТИ ПОКРЕТА УСПЈЕШНА СРПСКА ОРГАНИЗОВАЛИ СУ ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ


Foto
Кандидати Покрета успјешна Српска за Народну скупштину Републике Српске др Немања Јанковић, др Александар Стевановић и магистар фармације Живка Малић, у оквиру кампање “Изабери здравље”, организовали су данас са Удружењем “Дијабета” из Бијељине  превентивне прегледе и одржали едукативно предавање о превенцији дијабетеса мјештанима села Бањица.



“На овај начин желимо да утичемо на свијест грађана о значају превенције и упознавању са факторима ризика за настанак дијабетеса типа 2. Наши грађани заслужују квалитетнији живот и зато смо у оквиру кампање “Изабери здравље” кренули од рубног подручја Бијељине”, гдје су отежани услови живота  и гдје су мјештанима мање доступне здравствене услуге”,  изјавила је магистар фармације Живка Малић.



“Данашњом активношћу  спојили смо лијепо и корисно, те смо кроз разговор са мјештанима села Бањица сазнали са којим проблемима се они свакодневно суочавају и кроз које активности би им убудуће могли помоћи”, рекао је том приликом др Немања Јанковић.

Један од тридесетак присутних мјештана села Бањица, Мило Ђукановић, добио је данас на поклон апарат за мјерење шећера у крви и рекао да је добио корисне савјете о правилној исхрани.  

 “Овакве активности нам много значе и овом приликом захвалио бих се нашим љекарима на посјети и Удружењу што су нас посјетили и омогућили да лакше  и брже обавимо здравствену контролу”, изјавио је он.

Предсједница Удружења дијабетичара “Диабета” Бијељина Сандра Милошевић захвалила се Покрету успјешна Српска, на челу са проф. др Златко Максимовићем, као и љекарима и магистри фармације на посјети  и стручној подршци. 



Др Немања Јанковић, др Александар Стевановић и магистар фармације Живка Малић су на листи Коалиције Народна партија Српске – Дарко Бањац, Покрет успјешна Српска, Прва СДС за Народну Скупштину Републике Српске.