ПОДРШКА РАЗВОЈУ ПРЕДУЗЕТНИШТВА :: Semberija INFO ::

 

ПОДРШКА РАЗВОЈУ ПРЕДУЗЕТНИШТВА


Foto: Semberija info
Данашњим потписивањем уговора Градска управа Града Бијељина завршила је процес додјеле подстицајних средстава у функцији самозапошљавања предузетника. Ријеч је о средствима у износу од 130 хиљада конвертибилних марака захваљујући којима ће 13 грађана основати или унаприједити рад својих занатско-предузетничких дјелатности. Подстицајна стедства су бесповратна а намјењена су незапосленим особама са евиденције Завода за запошљавање – филијала Бијељина и самосталним предузетницима који обављају занатско-предузетничку дјелатност на подручју Града.



-Незапослен сам од своје 18. године а сада имам 43 . Сво ово вријеме радио сам приватно као молер-фасадер. Пријавио сам се на овај позив Градске управе и ево, добио средства. Новац ћу искористити за регистрацију занатске радње за извођење молерско-фасадерских радова као и за набавку још неке опреме и машина. У сваком случају ова подршка Градске управе и градоначелника Петровића ће ми много значити“, рекао је Ненад Јовић из Бијељине.

Јавним позивом је било одређено да максимални појединачни износ подршке неће бити већи од пет хиљада конвертибилних марака. Међутим, комплетну процедуру јавног позива задовољило је само 13 пријављених кандидата који су данас потписаним уговорима добили по десет хиљада КМ.



-Данас потписаним уговорима ми настављамо традицију подршке развоју предузетништва на подручју Града Бијељина. И ранијих година смо то чинили и тако ћемо и наставити. Радује нас чињеница да на простору Бијељине постоји скоро 2.100 предузетничких радњи. Оквирна буџетска средства за ову намјену предвиђена за 2022. годину износила су 500.000 КМ гдје смо поред подршке самозапошљавању планирали субвенционисати свако ново радно мјесто. Међутим, амандманима скупштинске већине предложени износ од 500.000 КМ је смањен на 130.000 КМ намјењених развоју предузетништва“, рекао је градоначелник Петровић и најавио да ће и за буџет сљедеће године предложити буџетску ставку од више стотина хиљада марака за директну подршку развоју предузетништва на подручју Града Бијељина.

(Семберија инфо)