КУП РС У ГАЂАЊУ ЛЕТЕЋИХ МЕТА :: Semberija INFO ::

 

КУП РС У ГАЂАЊУ ЛЕТЕЋИХ МЕТА


Foto: Semberija info
Ловачки савез Републике Српске и Семберско - мајевичка регија данас и сутра( петак и субота) организовали су Сабор ловаца Републике Српске, у оквиру којег ће бити одржан и 21. Куп Републике Српске у гађању летећих мета.



 Сабор ловаца одржава се у Доњем Црњелову код Бијељине, на стадиону Фудбалског клуба “Задругар”, а домаћин ове манифестације је Ловачко удружење “Црњелово”.



Цвјетко Бјеличић, из Ловачког удружења “Срндаћ” из Станара, каже да је планиран богат програм овогодишњег Сабора ловаца Републике Српске.



“Ово је 21. Куп Републике Српске у гађању летећих мета, а прије овог такмичења су по регијама, на подручју комплетног Ловачког савеза Републике Српске, организована квалификациона такмичења. Екипе које су биле најбоље на тим такмичењима, данас учествују у завршном такмичењу. Овдје су такмичари са подручја пет регија из цијеле Републике Српске. У Републици Српској има више од 22 хиљаде регистрованих ловаца, али се та бројка перманентно мијења. Ловци се такмиче у појединачној и групној конкуренцији. Најбоље екипе добиће пехаре, као и појединци. Ловачки савез се потрудио да обезбиједи и новчане награде за најбоље такмичаре.



У програм одржавања  овогодишњег Сабора ловаца Републике Српске предвиђено је и припремање ловачког паприкаша, повлачење конопца, бацање камена с рамена, гађање луком и стријелом, такмичење у лову на препелицу, смотра паса, незаобилазна “Лажијада” и томбола.

 (Семберија Инфо)