ОЗВАНИЧЕН НАСТАВАК САРАДЊЕ НА ПРОЈЕКТУ ПОНОСНИХ КАРТИЦА :: Semberija INFO ::

 

ОЗВАНИЧЕН НАСТАВАК САРАДЊЕ НА ПРОЈЕКТУ ПОНОСНИХ КАРТИЦА


Град Бијељина и Фондација „За породицу“ данас су озваничили сарадњу на реализацији пројекта „Пријатељи породице“. Пројектом је предвиђено да породице или родитељи са троје и више дјеце, од којих је бар једно малољетно, добијају „Поносну картицу РС“ којом остварују попусте приликом плаћања роба и услуга у Поносном маркету РС, другим малопродајним објектима компанија, малих предузећа и предузетника које учествују у овом пројекту, као и приликом плаћања услуга јавних предузећа и установа које су у надлежности локалних самоуправа и Републике који подрже пројекат. Такође, сви партнери добијају могућност бесплатног коришћења интернет-продавнице који је развила Фондација „За породицу“, чиме се доприноси дигитализацији пословања у локалној заједници.

Уговор су данас потписали градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић, а Град Бијељина је преузео обавезу да финансира израду „поносних картица“. Уговор ће важити до 1. августа 2024. године, односно, непуне двије године, а као и до сада, за комуникацију са корисницима биће коришћена апликација и вибер-заједница.
 
У Бијељини живи око 900 породица са троје и више дјеце, а породицама које су у претходном периоду учествовале у овом пројекту, по аутоматизму ће бити продужавано учешће, сем уколико сва дјеца нису постала пунољетна, а нове породице које желе да се укључе у пројекат треба да се јаве градском Одјељењу за друштвене дјелатности. „Поносне картице“ се издају и у локалним заједницама у Србији, а новина у односу на претходни период је да ће „поносне картице“ из Србије и Српске од нове 2023. године важити у обје земље.

Предсједник Фондације Драган Дакић истиче да је успјешна реализација пројекта „Пријатељи породице“ у интересу како вишечланих породица, тако и локалних заједница, али и привредника, поготово у пограничним подручјима у којима су развијени трговина и туризам. од 1. јануара 2023. године, када ће бити сједињен пројекат у Србији и Српској.

- Сигурни смо да ће сви учесници пројекта бити поносни: вишечлане породице, локална заједница и привредници - поручио је Дакић.
 
Задовољство наставком сарадње је изразио и градоначелник Петровић, истичући да очекује да ће остваривање попуста при куповини и коришћењу услуга бити значајна подршка вишечланим породицама у свакодневном животу.

- Позивам привреднике да се укључе у овај пројекат, како због подршке наталитету, тако и због остваривања већег промета у њиховим предузећима. Нисмо имали ни најмању сумњу да ли желимо да наставимо сарадњу на пројекту, јер мислимо да су вишечлане породице важне за биолошки опстанак нашег града, али и за свеукупни развој и да зато заслужују подршку цијеле локалне заједнице – био је јасан градоначелник Бијељине.