Породица Симић из Велике Обарске богатија за једанаесто дијете :: Semberija INFO ::

 

Породица Симић из Велике Обарске богатија за једанаесто дијете


Бијељинска болница и проф. др Златко Максимовић помажу тринаесточланој породици Симић

Драгана Симић из Велике Обарске родила је 11. дијете у бијељинској Болници “Свети Врачеви”, а ова здравствена установа уз пригодне поклоне запослиће њеног сина Луку у ову здравствену установу што ће им бити велика помоћ јер нико у породици нема стално запослење у јавној установи.

 Осим тога, директор ЈЗУ “Свети Врачеви” проф. др Златко Максимовић поклонио је од себе породици Симић хиљаду конвертибилних марака, уз жељу да их породично прате срећа и добро здравље.

 

“У овој 13-чланој породици нико нема стално запослење у јавној установи. Син Лука је прије два мјесеца напунио 18 година и ради као сезонски радник у грађевинском сектору. Данас смо се договорили да га запослимо у Техничку службу наше болнице на радно мјесто адекватно његовој стручној спреми”, рекао је проф.др Максимовић.

Према његовим ријечима, у вези са Лукиним запослењем обавио је разговор са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске др Аленом Шеранићем, а сагласност за запослење очекује се у току дана.

 

“Овим гестом, сви ми из Болнице скрећемо пажњу на вишечлане породице и желимо да подстакнемо локалну, али и ширу друштвену заједницу, да више брину о оваквим породицама”, нагласио је проф. др Златко Максимовић.

Истичући да нема већег богатсва од дјеце, проф. др Максимовић изјавио је да сви морају помагати вишечланим породицама, уз честитке породици Симић на новорођеној беби.

“Колико бијељинска болница води рачуна о проналитетној политици доказује и пандемија Ковид 19. Ми у нашим ковид болницама имамо двије ковид операционе сале, гдје је у овој години рођено 14 беба. Ми покривамо 12 општина које гравитирају ка нама”, додао је директор бијељинске Болнице.

Лука Симић захвалио се у име своје породице на помоћи бијељинској болници и проф. др Златку Максимовићу, истичући да ће запослење у бијељинској болници значити не само њему него свим укућанима.

 

Семберија инфо - Текст и фото: З. Кусмук