ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ У БИЈЕЉИНИ


Foto: Semberija info
Млади социјалдемократи су у протеклом периоду дефинисали одређене области и питања која су постепено постајала саставни дио политика Владе Републике Српске у области рјешавања питања младих, изјавила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић након данашње Изборне конференције Младих социјалдемократа Бијељина у чијем раду је учествовала и на којој је за предсјендика Младих социјалдемократа Бијељина изабран Радо Бјелица.  


 
“Млади социјалдемократи су иницирали и дефинисали  субвенционисање каматне стопе за младе брачне парове који су рјешавали своја стамбена питања. Ту је и бесплатно школовање за оне који редовно завршавају године на факултетима. Они су дефинисали и велики пројекат запошљавања приправника, као и бројна друга важна питања  која су постала званичне политике институција Републике Српске. Ови млади људи су апсолутно национално освијештени и знају колика је важност Републике Српске и очувања њених надлежности. Млади знају да се све политичке утакмице одигравају на више терена и да је један од њих заштита Републике Српске, очување њеног капацитета и уставне снаге, свега онога што је она добила Уставом. С друге стране се води непрекидна борба на економско - финансијском терену. Ту сам да младима пружим подршку, јер су они важан мотор у раду наше политичке организације и без њих би све изгледало пуно другачије”, истакла је Жељка Цвијановић, предсједник Републике Српске, зажеливши младима да се витешки боре и да науче да у политици нема оних крупних и неких мање важних питања, нагласивши да су сва питања крупна, уколико се рјешава статус људи и неко економско или животно питање.


 
“Производимо једну по једну генерацију које су у стању да се ухвате у коштац са свим оним што су потребе друштва и који разумију да је љубав за човјека и обавеза да се помаже људима нешто што је најважније у нашој политици”, нагласила је Жељка Цвијановић.
 
Радо Бјелица, новоизабрани предсједник Младих социјалдемократа Бијељина изјавио је да ће у наредном периоду настојати да оправда повјерење које му је овим избором указано.


 
“С поносом истичем да су млади социјалдемократи најмасовнија и најорганизованија политичка организација у Републици Српској. Зато ћемо се трудити, са руководством наше странке, да све младе људе ангажујемо како би били на услузи нашој Републици Српској, да знањем и искуством чиномо да наша Република Српска буде боља и љепша”, истакао је Бјелица.
 
Владимир Лазић, предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина истакао је том приликом да  Млади социјалдемократи представљају кључни мотор рада и  дјеловања Градског одбора СНСД-а у Бијељини.

(Семберија Инфо)