ТРАДИЦИОНАЛНИ КОТЛИЋ У ГОРЊЕМ ДРАГАЉЕВЦУ: ПОБИЈЕДИЛА ЕКИПА УДРУЖЕЊА ГЛУВИХ СЕМБЕРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ТРАДИЦИОНАЛНИ КОТЛИЋ У ГОРЊЕМ ДРАГАЉЕВЦУ: ПОБИЈЕДИЛА ЕКИПА УДРУЖЕЊА ГЛУВИХ СЕМБЕРИЈЕ


Традиционална манифестација „Котлић код точка“  одржана је у суботу, 13. јула,  у Горњем Драгаљевцу, уз присуство више стотина учесника и гостију са подручја Семберије, али и из региона.

Ни киша, праћена пљусковима два пута у послијеподневним часовима, није покварила добар провод и дружење око 30-так екипа, међу којима Градске управе, политичких странака, КПЗ Бијељина…





Жири овогодишњег котлића,  у суботу око 22.00 часа, прво мјесто додијелио је екипи Удружења глувих Семберије, друго мјесто екипи „Пилот“ у којој су били људи родом из Драгаљевца а живе у Бијељини, док је треће мјесто припало екипи бијељнског предузећа „Мега-дрво“. Манифестацију је посјетио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Према ријечима предсједника Мјесне заједнице Горњи Драгаљевац Мирослава Кулића, манифестација  је протекла без инцидената, а провод је мало покварила киша која је падала у два наврата. “Сматрам да је из године у годину организација ове манифестације све боља. Захваљујемо се свим спонзорима, а првенствено Градској управи и Скупштини града Бијељина, рекао је Кулић.  На манифестацији је учествовало око 30-так екипа, међу којима Градске управе, КПЗ Бијељина, „Комуналца“, ЗДП „Електро-Бијељине“, једна екипа из Цеља, док су остало углавном екипе из локалне заједнице, у којима је било доста наших људи из дијаспоре. Једна од екипа носила је назив „Кумови“, а чинили су је пријатељи који су међусобно били кумови на крштењима и вјенчањима, а било их је из Србије, Аустрије, Семберије… Манифестација је одржана од покровитељством Градске управе, Скупштине града и предсједника Скупштине Славише Марковића, који је био на манифестацији до њеног завршетка. Организатори манифестације „Котлић код точка“ били су Мјесна заједница Горњи Драгаљевац и Фудбалски клуб „Пролетер ГД“ Горњи Драгаљевац. 

Семберија инфо