ПОЧЕТАК САРАДЊЕ СА ИНСТИТУТОМ ЗА КАРДИОВАСКУЛАРНЕ БОЛЕСТИ ВОЈВОДИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕТАК САРАДЊЕ СА ИНСТИТУТОМ ЗА КАРДИОВАСКУЛАРНЕ БОЛЕСТИ ВОЈВОДИНА


Данас , 25.08.2022. године ЈЗУ Болницу „Свети врачеви“ посјетио је директор Института за кардиоваскуларне болести Војводина из Сремске Каменице проф.др Александар Реџек, гдје је са директором ове установе проф.др Златком Максимовићем и сарадницима разговарао о будућој сарадњи бијељинске болнице и Института.

У пратњи менаџмента Болнице проф. др Реџек је наприје обишао болничке просторије: ангио салу, операциони блок, болничка одјељења.. гдје се упознао са условима рада, а потом је у конференцијској сали одржан састанак и презентован рад Болнице у протекле двије године.

Начелник Одјељења за интернистичке гране др Александар Јањичић и др Владимир Ђурић, кардиолог представили су досадашњи рад Одсјека за интервентну кардиологију, електростимулацију и електрофизиологију и изнијели планове за даљи развој кардиологије.

Проф . др Александар Реџек је изјавио да је веома импресиониран условима рада у бијељинској болници и поручио да је Институт за КВБ Војводине спреман да пружи сваку врсту подршке Болници у Бијељини.



„Веома сам импресиониран оним што сам видио овдје и сматрам да сте болница која може да се поноси оним што је менаџемнт ове установе обезбиједио, на чему вам могу позавидјети многе здравствене установе, не само у региону, него и у Европи. Институт за кардиоваскуларне болести Војводине је спреман да вам пружи подршку у кардиохируршком програму лијечења пацијената, јер смо у посљедњих пет година знатно смањили листе чекања. Други сегмент подршке се огледа кроз едукацију љекара и медицинских сестара на нашем Институту и трећи је подршка у научно истраживачком раду“, поручио је проф. Реџек присутнима на радном састанку.

Директор Болнице „Свети врачеви“ проф. др Златко Максимовић изјавио је да почетак сарадње са Институтом за кардиоваксуларне болести Војводине значи даљи развој интервентне кардиологије у Бијељини.

„Овим показујемо да смо одлучни у намјери да остваримо наше планове и ја обећавам да док сам на дужности директора, интервентна кардиологија у Бијељини неће стати, а вјерујем да ће и други наставити“, нагласио је Максимовић и додао да неће прекидати дугогодишњу сарадњу са референтним центром Дедиње.