УСВОЈЕНИ ИЗВЈЕШТАЈИ ТОПЛАНЕ И КОМУНАЛЦА :: Semberija INFO ::

 

УСВОЈЕНИ ИЗВЈЕШТАЈИ ТОПЛАНЕ И КОМУНАЛЦА


Одборници Скупштине, након краће расправе, усвојили су извјештај о раду Градске топлане, а  директор предузећа Раде Хаџи-Стевић,изјавио је да су протеклих годину дана, поднијели  преко 100 тужби за наплату дуговања. Потраживања Топлане су износила око 315.000 КМ, а након завршених судских поступака износ је смањен на 115.000КМ.

- Градска топлана започела је набавку енергената за предстојећу зимску сезону, а у наредном периоду извршићемо реконструкцију мреже у Улици Професора Бакајлића, Мајора Гавриловића, 1.маја и Душана Барањина, које се сматрају најкритичнијим тачкама”, рекао је Хаџи Стевић.



Одборници СНСД Мирослав Миловановић и Златан Лазаревић, изразили су незадовољство извјештајем о раду и планом ревитализације предузећа, а у дискусијима су истакли да су расходи предузећа већи од прихода, те да су очекивали да се види ко и шта помаже у фунционисању топлане”.



Одборник ДЕМОС-а Зоран Прибишић је такође изразио незадовољство извјештајем, јер сматра да, како је истакао, “губитак приказан у извјештају није реалан, односно да је умањен за донацију Градске управе”. Говорећи о плану системских мјера, он је изјавио да “нигдје нема финансијског плана”.



- Ви морате да разумијете да ви морате да остварите приход, да бисте могли инвестирати, не можете живјети од донација градске управе“, рекао је Прибишић. На сједници је усвојен и извјештај предузећа Комуналац, а директор Мирослав Кулић је изражавајући захвалност одборницима, рекао да очекује да ће ово градско комунално предузеће наставити са још квалитетнијим пружањем услуга грађанима.


Семберија инфо