ФЕСТИВАЛ БАРО ДРОМ 2022. У БИЈЕЉИНИ: Дуг пут радости и туге :: Semberija INFO ::

 

ФЕСТИВАЛ БАРО ДРОМ 2022. У БИЈЕЉИНИ: Дуг пут радости и туге


Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин и Удружење жена „Ромкиња“ у Бијељини организује фестивал  БАРО ДРОМ 2022.

БАРО ДРОМ, у преводу ДУГ ПУТ, је фестивал јединствен на просторима Западног Балкана, јер слави и промовише  ромску културу, традицију и језик. Учи нас о дугом путу који су Роми прошли и којим још увијек путују ка потпуној друштвеној укључености и прихватању.



Фестивал ће бити одржан 25. и 26. августа 2022. године у Бијељини на платоу Центра за културу Семберија како би из прве руке доживјели богатство радости и туге коју Роми на овом путу носе, а којим су оплеменили културе и умјетности свих земаља у којима живе.

БАРО ДРОМ  комбинује квалитетне садржаје који промовишу ромску културу, традицију и језик, те ће у току два дана фестивала посјетиоци имати прилику да учествују у дефилеу учесника фестивала, наступима СКУД „Семберија“,  Драгана Ристића и КАЛ бенда, оперске диве Наташе Тасић Кнежевић, да учествују у радионици о ромској литератури и језику коју ће водити проф. др Хедина Тахировић -Сијерчић, као и у књижевној вечери писца Метија Камберија. Поред овог садржаја у току фестивала посјетиоци ће моћи посјетити и двије изложбе „Знаменити Роми свијета“ у галерији Центра за културу „Семберија“ и „Роми народ ватре и слободе“ у Музеју „Семберија“'', наводе из Центра за интегративну инклузију Рома и Ромкиња ,,Отахарин''.