Сајам шљиве у Угљевику - Награда за Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик! :: Semberija INFO ::

 

Сајам шљиве у Угљевику - Награда за Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик!


Недјеља у Угљевику протекла је у знаку шљиве. Међународни сајам шљиве, воћних ракија и меда окупио је преко осамдесет излагача, а гостима се представила и предузеће РиТЕ Угљевик преко Актива жена Синдикалне организације РиТЕ Угљевик. Они су, наиме, освојили и прву награду за најуређенији штанд на Сајму. 



Љиљана Рудић Микић, дипломирани инжињер рударства, каже да јој је драго да је на Сајму представљала предузеће као што је РиТЕ Угљевик, те да су искористили прилику да подрже ову манифестацију, али и презентују РиТЕ Угљевик кроз рад жена и њихов значај за предузеће. 

"Самим тим што смо данас овдје, указали смо да су стереотипи о "мушким" и "женским" пословима превазиђени, и да равноправно, раме уз раме, радимо на свим пословима у предузећу, од оних једноставних, који су у нашем менталитету резервисани за жене, па до насложенијих, руководећих рударских послова", рекла је она. 



Рудић Микић је истакла да је предузеће РиТЕ Угљевик позитиван примјер бриге за животну средину, те подсјетила на улагања овог предузећа у рекултивацију, како би се што више смањио утицај рада површинског копа на екологију.

Угљевички гигант сваке године издваја значајна новчана средства како би испунили високе еколошке стандарде, наводи Брижита Ивковић, предсједница Актива жена и младих Синдикалне организације РиТЕ Угљевик. 



“Предузеће РиТЕ Угљевик однедавно носи титулу "најчистије Термоелектране у региону", а руководство и запослени све ове године показују да им је очување животне средине један од приоритета", додаје Ивковићева.

Генерални директор РиТЕ Угљевик Чедомир Стојановић каже да ће предузеће и у будућности подржавати манифестације попут Сајма шљиве, воћних ракија и меда.

“РиТЕ Угљевик је поносни спонзор ове значајне манифестације, која окупља наше произвођаче и приказује најљепше плодове нашег краја”, истакао је Стојановић. 

Извршни директор и народни посланик Милутин Тасовац каже да пољопривредна производња има огроман потенцијал у подмајевичком крају, а да је РиТЕ Угљевик, као највећи привредни субјект овог краја, спреман да помогне на свој начин. 

"Угљевички крај је Богом дан за узгој шљиве врхунског квалитета, а сви заједно се морамо потрудити да производња, а нарочито извоз, буду на још вишем нивоу", закључио је Тасовац.