ГО СНСД БИЈЕЉИНА: НА ПЕТРОВИЋУ ЈЕ ДА ПРОГЛАСИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЕМБЕРИЈИ ЗБОГ СУШЕ :: Semberija INFO ::

 

ГО СНСД БИЈЕЉИНА: НА ПЕТРОВИЋУ ЈЕ ДА ПРОГЛАСИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЕМБЕРИЈИ ЗБОГ СУШЕ


Градоначелник Љубиша Петровић улази у зону кривичне одговорности ако не прогласи ванредно стање у Семберији због суша које су изазвале огромне штете на усјевима у Семберији, а СНСД ће одлучно спријечити сваки покушај манипулације пољопривредницима”, речено је на конференцији за новинаре на којој су говорили предсједник ГО СНСД Владимир Лазић, посланик у НСРС Драган Кнежевић и Златан Лазаревић,   директор Аграрног фонда и одборник у локалном парламенту.

-Градоначелник Петровић, данима обмањује јавност Семберије по овом питању, а једини може законски прогласити ванредно стање због суше, а самим тим и обезбиједити средства за помоћ пољопривредницима. Закон је јасно прописао обавезе локалне заједнице у оваквим ситуацијама. Одлуку о проглашењу ванредног стања може донијети штаб на чијем је челу Љубиша Петровић”, рекао је Златан Лазаревић, директор Аграрног фонда Бијељине и одборник у Скупштини града Бијељина.  Он је појаснио да, “уколико прогласи ванредно стање, локална заједница за овај проблем мора обезбиједити средства, а тек тада може тражити помоћ Владе РС”.

-Управо ту је његова кривична одговорност”, нагласио је Лазаревић. Предсједник ГО СНСД Владимир Лазић је истакао да СНСД чини све напоре да се обезбиједе бољи услови за живот и рад на селу, те останак младих у сеоским подручјима.



-Реаговаћемо на сваки покушај да се направи било какав раздор међу пољопривредницима, јер ми смо раме уз раме за стабилну Семберију и Републику Српску”, рекао је Лазић и додао да сматра да је Петровић уцијењен и да није ништа урадио у сегменту развоја Семберије.

-Нити хоће нити зна, а то му је донијело неславну титулу у народу, најгорег првог човјека Града Бијељина”, рекао је Лазић. Посланик НСРС Драган Кнежевић је нагласио да Министарство пољопривреде и Влада РС значајно улажу у пољопривреду и да у 2022. години укупно за пољопривредну производњу утрошено више од 100 милиона КМ.

-Демантујем тврдње да ресорно министарство не мисли о пољопривредним произвођачима. А посебно о пољопривредницима у Семберији. У протекле четири године уложено је само у пољопривреду у Семберији више од 115 милиона КМ”, рекао је Кнежевић и додао да је опредијељење Владе РС и министарства пољопривреде да настави са улагањем у пољопривреду овог краја, јер је Семберија окосница пољопривредне производње.

Семберија инфо