БАРО ДРОМ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

БАРО ДРОМ У БИЈЕЉИНИ


Центар за интегративну инклузију Отахарин и Удружење жена данас, 15. августа, организују конференцију за медије, а тема је најава фестивала ромске културе, традиције и језика БАРО ДРОМ.

БАРО ДРОМ је фестивал јединствен на просторима Западног Балкана, јер слави и промовише  ромску културу, традицију и језик. Учи нас о дугом путу који су Роми прошли и којим још увијек путују ка потпуној друштвеној укључености и прихватању.

Фестивал ће се одржати 25. и 26. августа Бијељини на платоу Центра за културу Семберија. БАРО ДРОМ  комбинује квалитетне садржаје који промовишу ромску културу, традицију и језик, те ће у току два дана фестивала посјетиоци имати прилику да учествују у дефилеу учесника фестивала, наступима СКУД „Семберија“, Драгана Ристића и КАЛ бенда, оперске диве Наташе Тасић Кнежевић, да учествују у радионици о ромској литератури и језику коју ће водити проф. др. ХединаТахировић-Сијерчић, као и у књижевној вечери писца Метија Камберија.

​Поред овог садржаја у току трајања фестивала посјетиоци ће моћи посјетити и двије изложбе „Знаменити Роми свијета“ у галерији Центра за културу „ Семберија“ и „Роми народ ватре и слободе“ у Музеју „Семберија“.