ЈУ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ФИЛИП ВИШЊИЋ“ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЈУ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ФИЛИП ВИШЊИЋ“ БИЈЕЉИНА


Градска Управа поклонила 283 књиге библиотеци
 
У оквиру Пантелинских дана, Градска управа као и претходних година и ове године поклонила је књиге Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина. Градоначелник Бијељине  Љубиша Петровић ове године уручио је 283 књиге, у вриједности до  4.000 конвертибилних марака.


Жељана Арсеновић, директор Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина, овом приликом се захвалила Градској управи и градоначелнику Петровићу.

-Добили смо 283 књиге, што је изузетно значајно за нас, јер имамо више од 10.000 корисника и сваки дан их је све више. Литература нам је заиста неопходна. На избору наслова књига радиле су наше колегинице библиотекари и оне су издвојиле који су нама насловни потребни и они су стигли у нашу библиотеку. Од литературе, која је купљена, највише је белетристике и књига за Дјечије одјељење“, рекла је Арсеновићева и додала да и они сами купују књиге, те да сада треба да обнове фонд лектира за средњу и основну школу.


Градоначелник Бијељине овом приликом честитао је руководству и свим запосленим у Народној библиотеци на постигнутим резултатима и на освојеном признању за најбољу библиотеку у цијелој РС.

-Веома је значајно да спомињемо и вреднујемо те резултате.  Данашња посјета библиотеци има јако лијепу конотацију, настављамо традицију донирањем 283 књиге за дјецу и одрасле и на овај начин дајемо допринос. Такође, са руководством библиотеке смо се договарили у претходном периоду о побољшању услова за читаоце и заједничким снагама смо пронашли рјешење које се тиче климатизације“, рекао је градоначелник  Петровић и додао да је веома битно да се од малих ногу, поред основих наставних садржаја, дјеца и омладина науче колико је важно читати и да је читање веома важно за ширину рјечника и да се тиме оплемењују мисли, али и дјела.