Младен Савић, начелник Одјељења за пољопривреду у Градској управи Бијељина: Штета од олујног невремена већа од пет милиона КМ :: Semberija INFO ::

 

Младен Савић, начелник Одјељења за пољопривреду у Градској управи Бијељина: Штета од олујног невремена већа од пет милиона КМ


Минимална штета од олујног невремена  износи око пет милиона марака. Она може бити само већа од те суме. Штету је претрпјело поврће, кукуруз поред Саве и Дрине, на подручју Амајлија, Бродца и Црњелова. Забиљежена је штета и у воћарству, каже начелник одјељења за пољопривреду Градске управе Бијељина Младен Савић, коментаришући посљедице недавног олујног невремена које је захватило подручје Бијељине и Семберије.



“Одјељење за пољопривреду Градске управе Бијељина већ је формирало комисију за процјену штете изазване елементарним непогодама. Раније је то била комисија од три члана, а сада смо формирали петочлану комисију, имајући у виду обимност посла. Од ресорног министарства добили смо инструкцију да се попишу сва пољопривредна газдинства која су претрпјела штету. Уништено је око 30 одсто пластеника, а под пластеницима у Семберији имамо око 350 хектара. Тешко је дати прецизан износ штете у овом тренутку, али је евидентно да је ријеч о огромној штети на усјевима, поврћу и воћу“, каже Младен Савић, начелник Одјељења за пољопривреду у Градској управи Бијељина.

Семберија ИНФО/Љ. Љубојевић