АД “ГРАД“: ЗАР ОПЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ? НАШ РАД ЈЕ ТРАНСПАРЕНТАН! :: Semberija INFO ::

 

АД “ГРАД“: ЗАР ОПЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ? НАШ РАД ЈЕ ТРАНСПАРЕНТАН!


Саопштење АД „Град“ Бијељина преносимо у цјелости:

„Овом реченицом завршено је прошлодецембарско писмо Управе АД ГРАД упућено градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу али и цијелокупној јавности. Но, очигледно др Љубиша Петровић чита површно или чита само оно што њему познати писци и ментори пишу. Подсјећамо на децембарски састанак након којег  је постигнут договор о сарадњи која је резултирала тромјесечним чекањем на потпис градоначелника о пијачном реду, што је успорило микропроцесе пословања друштва али и закупаца.

Прије два дана наш градоначелник се огласио путем друштвених мрежа са критичким освртом на рад АД“ГРАД“.
Озбиљан човјек би на један упућен позив, а било их је више, одговорио потврдно или одречно тј.захваливши се,  а не би наступио саморекламерски путем фејзбука. Уосталом , можда отуда надимак „Фејзбук градоначелник“.

У саопштењу ФБГН стоји: „…Предузеће АД Град се незаконито налази под управом Владе РС…“ – поново љекар о праву и закону!!! И поново Градоначелник  у улози тужиоца и истражитеља!? Управа и запослени АД ГРАД су грађани Бијељине и ни једним поступком нити капацитетом не могу утицати на одлуку у чијој ће надлежности бити ово друштво.

ТЕСТНА РЕКЛАМА

Даље, у иступању уваженог Градоначелника стоји да смо ми „комунално предузеће“ али тако нас није називао док је трчкарао око столова људи из своје странке који су се у то вријеме питали и  у вријеме док је био млади СДС-овац! – Предузеће АД Град по Статуту , регистровано је за обављање широког спектра дјелатности.

Сљедеће што стоји на профилу првог човјека Града јесте да је сједиште нашег друштва у „центру индустријских зона“!!! Од формирања друштва до данас , сједиште АД ГРАД је у Бијељини , у улици Милоша Црњанског бр.38 (прва пјешачка зона-најужи центар града). Према томе, уколико сте нас уважени градоначелниче , тражили другдје, опраштамо Вам, а ако нас још увијек тражите , доћи ћемо по Вас!

На крају Градоначелник Љубиша Петровић  каже да су око нас свугдје апсурди те указује на исте.

А ми питамо: Није ли апсурд да актуелни градоначелник бијељине материјално помаже предстојећи сајам пољопривреде у ФБиХ у Градачцу док о нашем  Сајму пољопривреде, лова и риболова и екологије „ИНТЕРАГРО 2022“ није још нашао времена за разговор иако је тај догађај оцијењен као велика шанса за промоцију и развој Града у свим његовим капацитетима. Подсјећамо да је идеја БИЈЕЉИНА-САЈАМСКИ ГРАД потекла управо из АД ГРАД и да плато Агротржног центра видимо у будућности као сајмиште и простор за организацију сајмова, изложби, концерата, догађаја масовне посјећености итд..!

Овим путем позивамо градоначелника Бијељине да присуствује свакој сједници Надзорног одбора, Управног одбора АД Град и активно учествује у њима како би се увјерио у искрене намјере Управе друштва и свих чланова наведених тијела , али и упутио јавно извињење за лажне тврдње изречене у ФБ наступу.

Стоји и даље позив у рад Организационог одбора 20.јубиларног сајма ИНТЕРАГРО 2022 који је тренутно у фокусу свих запослених у друштву.   Уједно ,позивамо Градоначелника да активно и материјално подржи „ИНТЕРАГРО 2022“ јер је Семберија земља пољопривреде, а Бијељина њен центар! Прилика за промоцију и прилика за зараду! А највећа прилика за нормализацију односа у интересу нашег народа!

Управа АД "Град“