У ЈАЊИ СУТРА “МУЛТИЕТНИЧКИ БАЗАР ЖЕНСКИХ ВЈЕШТИНА И ТРАДИЦИЈЕ” :: Semberija INFO ::

 

У ЈАЊИ СУТРА “МУЛТИЕТНИЧКИ БАЗАР ЖЕНСКИХ ВЈЕШТИНА И ТРАДИЦИЈЕ”


У организацији Фондације “Лара”, а у сарадњи са Удружењем жена Јања, у суботу 6. августа у Јањи ће се одржати “Мултиетнички базар женских вјештина и традиције”. Свечано отварање  на платоу Еко кампа “Код Леске”, планирано је за 11:00 часова, а Базар ће отворити градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Базар се одржава у оквиру пројекта „Женски међурелигијски караван“, који  има за циљ да допринесе унапређењу међурелигијског дијалога у Граду Бијељини кроз повезивање и оснаживање активисткиња различитих етничких група у Бијељини и Јањи, за разумијевање различитих културних и вјерских концепата.

Планиране активности ће окупити жене различитих вјера и поријекла, укључујући жене православне и исламске вјероисповијести као и ромску популацију, из градских и руралних средина, које ће учити о обичајима, вјери и животу њихових сусједа различитих вјера.

Фондација “Лара” пројектне активности реализује у сарадњи са Удружењем жена Јања, Удружењем грађана “Отахарин” из Бијељине и Удружењем Ромкиња Бијељина, а уз подршку НДИ(Натионал Демоцратиц Институте фор Интернатионал Аффаирс).