"Здушна подршка локалне заједнице“: Коло српских сестара из Угљевика обиљежило крсну славу :: Semberija INFO ::

 

"Здушна подршка локалне заједнице“: Коло српских сестара из Угљевика обиљежило крсну славу


Чланице Кола српских сестара из Угљевика обиљежиле су данас крсну славу Свету Марију Магдалину чије име носе у Храму Свете Петке Параскеве, при којем дјелују од 2009. године.

Протојереј Александар Тешић, парох угљевички, након Свете литургије истакао је у проповједи да је Света Марија Магдалина била вијесник Христовог васкрсења те да је имала је јаку вјеру и љубав према Богу.

Тешић је честитао чланицама Кола српских сестара са жељом да увијек славе у добру, здрављу и већем броју.

Анђа Сријемац, челница ове хуманитарне организације, која има више од 50 чланица, рекла је да је њихова мисија помоћ угроженима.

-Имамо огромну помоћ од цркве, парохијана, али и од начелника Угљевика, који нам здушно помажу у свим нашим активностима. Код нас се само љубав осјећа, срећа и радост а то преносимо на све људе-рекла је Сријемац.

Кум славе био је начелник Угљевика Василије Перић који је захвалио чланицама Кола српских сестара за све што чине на очувању вјере, традиције и обичаја, као и љубави коју исказују према људима.

-Коло српских сестара је нешто чиме се,  поред осталог, поноси, данас, Угљевик и читав подмајевички крај. Чланице овог хуманитарног удружења су умне, добре, правдољубиве, родољубиве Српкиње, још од доба прије Мајке Јевросиме до данашњих дана биле су и остале стубови и наших огњишта и наше отаџбине-рекао је Перић.

Он је најавио даљу подршку овом хуманитарном удружењу.


За Семберија инфо - Младен Василић