ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ИНФРАСТРУКТУРЕ У ПОВРАТНИЧКИМ МЈЕСТИМА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ИНФРАСТРУКТУРЕ У ПОВРАТНИЧКИМ МЈЕСТИМА У БИЈЕЉИНИ


Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписали су споразум о удруживању средстава за изградњу инфраструктуре у повратничким мјестима, укупне вриједности више од 500.000 КМ.

Споразумом су дефинисани пројекти у области путне и комуналне инфраструктуре, те пројекти спортског карактера, чију имплементацију суфинансирају Федерално министарство расељених особа и избјеглица и Град Бијељина.

- Реализацијом потписаног споразума рјешавамо неколико важних инфраструктурних пројеката у повратничким мјестима Бијељине и Јање. Поред асфалтирања путева, радимо изградњу уличне расвјете, стубне трафостанице у Јањи, а ту је и подршка за ФК Подриње Јања. Трајно рјешавамо проблем пријевоза играча овог клуба који окупља велики број спортиста. Радује нас опредијељеност градоначелника Петровића да заједнички помажемо повратак и олакшавамо живот повратницима - казао је министар Рамић, саопћио је ФМРОИ.

Градска управа Града Бијељина издвојила је више од 150.000 КМ за реализацију потписаног споразума.

- Ово је наставак добре сарадње са Федералним министарством расељених особа и избјеглица. Пројекте смо пријавили на јавни позив и наредних дана креће њихова реализација. Врло радо учествујемо у том пројекту. Тиме рјешавамо више од 10 веома важних инфраструктурних пројеката. Овакав вид сарадње доприноси јачању локалних заједница и суживоту јер у коначници корист имају сви грађани Града Бијељина. Захвални смо Министарству и министру Рамићу на досадашњој подршци која је била од великог значаја - истакао је градоначелник Петровић.

(Фактор)