НЕЋЕ БИТИ ПОСКУПЉЕЊА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕЋЕ БИТИ ПОСКУПЉЕЊА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ


Foto: Semberija info
Управа и запослени у ЗЕДП „Електро-Бијељина“ обиљежили су данас Светог пророка Илију, крсну славу овог предузећа. Искориштена је прилика да се окупљени гости упознају да постигнутим успјесима фирме и инвестицијама чија имплементација је у току.

-Овогодишњу крсну славу Светог пророка Илију „Електро-Бијељина“ дочекује у пословном замаху препуном изазова, како оних стратешких тако и свакодневних. При крају је реализација капиталних пројеката вриједних 45 милиона КМ који се тичу реконструкције дистрибутивне мреже и набавке најсавременије опреме у том сегменту нашег пословања. Ускоро почињемо годишњи ремонт преосталих девет од 26 трафостаница чијим ћемо ремонтом нашу дистрибутивну мрежу додатно оснажити. Укупан ниво дистрибутивних губитака на годишњем нивоу износи око осам посто што је за неколико процената мање од онога што су као прихватљив губитак прописала регулаторна тијела“, рекао је Марко Михајловић, директор  Зависног електродистрибутивног предузећа „Електро-Бијељина“.



Директор Михајловић је истакао стабилно и позитивно пословање предузећа „Електро-Бијељина“. За првих шест мјесеци ове године остварена је финансијска добит од 150 хиљада КМ уз наставак позитивног тренда пословања.

Данашњој свечаности присуствовао је први човјек Дирекције за јавно снабдијевање при Електропривреди Републике Српске, Зоран Вуковић. Он је нагласио да, у актуелном времену бременитом изазовима, Електропривреда Републике Српске има стабилан систем производње и дистрибуције електричне енергије.


 

-Имамо довољне количине електричне енергије за све наше кориснике на подручју Републике Српске. До поскупљења елекричне енергије неће доћи али апелујем на наше грађане на савјесно трошење електричне енергије и да поведу рачуна о штедњи. Јер, не требамо заборавити, електроенергетска независност Републике Српске говори колико је заправо јака Република Српска“, рекао је Вуковић.

Зависно електродистрибутивно предузеће "Електро-Бијељина" покрива два града и 11 општина у Републици Српској са преко 115.000 корисника електричне енергије.

(Семберија инфо)