СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРЊАЦИМА :: Semberija INFO ::

 

СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРЊАЦИМА



Уз присуство великог броја вјерника, данас је свечано прослављена слава  храма Светог пророка Илије у Трњацима.
Слава је обиљежена Светом литургијом, избором кума, литијом и опходом око храма, те ломјењем славског колача.
Парох парохије Међашанско-трњачанске Младен Пантић, поздравио је бројне вјернике и пожелио да Свети пророк Илија буде на благослов парохији.


 
- Састали смо се данас да заблагодаримо прије свега свемогућем Господу Богу који нас је у славу и част Светог пророка Илије сабрао данас да се најприје духовно окријепимо у нашем светом храму молитвом , Светом литургијом и причешћем, а потом да са нашим овогодишњим кумовима прославимо. Честитао бих свим својим парохијанима крсну славу Светог пророка Илију, који нас штити и да им пожелим од Бога здравље, срећу мир и напредак”, поручио је парох Пантић.


 
 Кум славе Бобан Јовичевић, захвалио се на указаној части и честитао свим парохијанима.
 
- Велика ми је част и задовољство да данас кумујем у селу гдје сам рођен, у Храму гдје сам вјенчан  и гдје су ми дјеца крштена, а посебно је задовољство у овим тешким временима славити овог великог Светитеља, као и наравно све друге Светитеље. Незахвална су времена, наш народ заиста тешко живи и морамо наћи духовни мир у молитвама, у Богу  и вјери. Свим парохијанима желим сретан празник и да га прославе у срећи, миру, здрављу и весељу”, истакао је Јовичевић.


Семберија инфо - С. Николић