ГИМНАЗИЈАЛЦИ БИЈЕЉИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ПРОСЛАВИЛИ ЈУБИЛЕЈ 26 ГОДИНА ОД ЗАВРШЕТКА ШКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ГИМНАЗИЈАЛЦИ БИЈЕЉИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ПРОСЛАВИЛИ ЈУБИЛЕЈ 26 ГОДИНА ОД ЗАВРШЕТКА ШКОЛЕ


Ученици бијељинске Гимназије “Филип Вишњић” вечерас обиљежавају јубилеј 26 година од завршетка ове и дан данас најбоље средње школе у Бијељини.

Ово је пето окупљање од 96. године, када су завршили школовање и уписали факултете које је већина и завршила.
Школу су уписали ратне 1992. године и једна су од генерација које су те године окупиле и школарце из Семберије, али и бројне школарце избјеглице које су се доселиле у Бијељину. Ипак , то се никада није осјетило и домаћи су прихватили и оне које је ратни вихор довео у Бијељину која и дан данас привлачи многе да овде дођу и започну нови живот.



Данас су некадашњи гимназијалци успјешни у својим пословима, од доктора, професора, директора, фармацеута, технолога, новинара, економиста...

“Ово је дивно дружење и окупљање пето по реду. Тренутно живим у Швајцарској и дошла сам баш због прославе матуре. Лијепо је видјети сва та позната лица и да се присјетимо лијепих дана, наших догодовштина.. “, рекла је Тијана Божић.

Организатор окупљања је др Драгана Нешковић, запослена у бијељинској болници.



“Направили смо вибер групу и тако одредили датум окупљања. Дошли су они који су могли, али је због сезоне годишњих било немогуће да се сви окупе. Драго ми је да смо успјели да се окупимо и шаљемо поздраве свима који из објективних разлога нису могли доћи”, каже за “Семберија инфо” Драгана Нешковић.

Драгана Лаћарац Ђокић каже да јој драго због оваквих окупљања.

“Ја сам присуствовала сваком окупљању и радоваћу се сваком следећем. Због свакодневних обавеза немамо прилику да се виђамо чешће. Али ми је драго што се сваки пут сјетимо разних догодовштина из школских клупа и прелијепих тренутака”, истиче Драгана.



“Позивам генерацију да од сада више не чекамо округле годишњице, него да прослављамо сваке године”, рекла је Зорица Ивановић.

Семберија инфо