ПАНТЕЛИНСКИ ДАНИ: МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ПРЕЦИЗНОМ СТРЕЉАШТВУ 7. АВГУСТА :: Semberija INFO ::

 

ПАНТЕЛИНСКИ ДАНИ: МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ПРЕЦИЗНОМ СТРЕЉАШТВУ 7. АВГУСТА


У склопу обиљежавања Пантелинских дана, другу годину заредом, одржаће се Турнир у прецизном стрељаштву,који ће ове године имати  међународни карактер.

-Гађање ће се вршити нашим клубским пиштољима РС 9, тако да ће сви учесници бити у истој позицији што се тиче оружја. Гађа се на 15 метара у стандардну мету R50. Прошлогодишњи турнир је оцијењен као одличан догађај, па смо ове године на основу тога успјели да обезбиједимо да нам пиштољ РС 9-  Вампир буде главна награда. Као ексклузивну информацију могу да наведем да ће то бити нови модел нашег пиштоља који још увијек нема у званичној продаји”, рекао је  Предраг Ракић, предсједник и један од инструктора и требера у Стрељачком клубу “ТРБ” у Бијељини. Он је додао дас у обезбијеђене вриједне новчане награде за 2. и 3. мјесто у мушкој конкуренцији, односно награде у вриједности од 300 и 100 КМ. Награде у женској конкуренцији је 500KM за прво, 300 КМ за друго и 100KM за треће мјесто, а  обезбиједили су  и пехаре, дипломе и поклоне спонзора. У току припрема за турнир, стрељана је додатно уређена  и  обезбијеђено све оно што је неопходно за одржавање таквог једног догађаја.

-Долазак су нам потврдили чланови репрезентације Србије у дисциплини пиштољ. Очекујемо потврде од стрељачког савеза Македоније, Црне Горе и Хрватске. Сви су изразили вољу и жељу за долазак, међутим, мали проблем нам представља  то што је ово вријеме годишњих одмора. Већ имамо пријављено око 30 такмичара, а очекујемо да буде између 60 и 70 такмичара у обје конкуренције, што је и максимум који можемо да испоштујемо за један дан”,  појаснио је Ракић И додао да се сви заинтересовани за учешће на турниру, могу пријавити путем телефона, инстаграм и фејсбук странице клуба.

-За учешће на турниру се могу пријавити сви заинтересовани у обје конкуренције, било да су аматери који се никад нису сусретали са оружјем, а исто тако и они који знају да рукују оружјем. Обезбиједили смо довољан број инструктора који ће бити уз све који нису сигурни у руковање оружјем, помоћи им и омогућити да учествују. Позвани су и гости из Града Бијељине, из фирми пријатеља наших спонзора. На турниру ће бити присутан и предсједник нашег Стрељачког савеза РС, као и предсједник Стрељачког савеза Србије с којима имамо одличну сарадњу. Планирамо направити врхунски спортски догађај, несвакидашњи да Бијељину”, закључио је Ракић. Број телефона за пријаву за турнир је: 065/981-331, као и фејсбук и инстаграм страница “стрељацкиклубтрб”.