БЕСПЛАТАН АУТОБУСКИ ПРЕВОЗ ИЗ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

БЕСПЛАТАН АУТОБУСКИ ПРЕВОЗ ИЗ БИЈЕЉИНЕ


Foto: Semberija info

 У организацији Завичајног удружења Тузлака и Црквене општине Пожарница, а уз подршку Градске управе Града Бијељина, 2.августа  биће организован традиционални Илиндански сабор у Пожарници, најављено је на данас одржаној конференцији за новинаре.


 
-Окупљамо се на тај дан, како би показали да нисмо заборавили наш завичај, а ове године се навршава и 30 година од егзодуса српског народа из тузланске регије. Жеља нам је да се на Сабору окупи што већи бој људи, наравно не само из Пожарнице него из цијеле тузланске регије, а свечану литургију са почетком у 17:00часова, служиће Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије. Доста нас из млађе генерације његује успомену на наше коријене  и посјећује цркву у Пожарници, не само за вријеме Сабора, него и на друге значајне датуме”, рекао је  Славиша Вујановић потпредсједник Завичајног удружења Тузлака у Бијељини и овом приликом изразио и захвалност Градској управи која, како је нагласио, пружа подршку у обиљежавању значајних датума за Србе из тузланске регије.

Према ријечима пароха пожарничког Николе Чекетића, у Пожарници тренутно живи око стотину Срба, у 52 домаћинства, а прије протеклог рата Пожарница је имала пар хиљада становника, у око хиљаду домаћинстава.
За све учеснике Сабора, организован је и бесплатан аутобуски превоз, који ће из Нових Дворова кренути у 11:30 часова, а полазак из Бијељине планиран је  у 12:00 часова испред Саборног храма Рођења Пресвете Богородице .


Semberija info