ПАРАДАЈЗ НА ДОХВАТ РУКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПАРАДАЈЗ НА ДОХВАТ РУКЕ


Не морате да имате велику терасу да бисте је вишенамјенски искористили, битно је да будете креативни и практични. Ако желите можете на вашој тераси имати и урбану башту. Једну урбану башту са парадајзом забиљежили смо, на тераси једне здраде, у самом центру Бијељине. Да ли поред овог поврћа домаћини имају још шта засађено нисмо видјели, али је евидентно да укућани имају парадајз на дохват руке. Вјерујемо да им није било потребно много труда да ураде нешто овако, али је, свакако, корисно.

Иначе, баштованство на овакав начин мање је захтјевно од оног на отвореном, у класичној башти. Мање земљишта захтијева и мање брига, а једино на шта морате да обратите пажњу је заливање. Добробит за вас и породицу. Берете плодове чим буду зрели и уживате у укусима.

Додатно, развојем концепта урбаног баштованства смањује се и загађење у градовима. У саксијама можете да гајите готово све врсте биљака, јестиве или украсне, вишегодишње или једногодишње. Концепт урбаног баштованства риједак је у Семберији, али како су услови гајења поврћа на отвореном све тежи, а беспарица све већа, за очекивати је и да ће, у скорије вријеме, на терасама и балконима у Бијељини умјесто цвијећа и украсног биља бити све више засађеног поврћа.

Семберија инфо