Едукација особа обољелих од дијабетеса :: Semberija INFO ::

 

Едукација особа обољелих од дијабетеса


Удружење дијабетичара “Диабета” Бијељина и Дом здравља Бијељина, уз подршку “Ново Нордиска”, настављају едукацију особа обољелих од дијабетеса у циљу превенције хипогликемије и превенције компликација. Едукативна предавања ће вршити ендокринолози Прим.др Мирјана Текић, Прим.др Младен Благојевић и Сандра Милошевић, одговорна сестра Службе породичне медицине.

ПРЕДАВАЊЕ-ГРУПНА ЕДУКАЦИЈА ПАЦИЈЕНАТА ће се одржати 12.07.2019.год. у 10 часова у едукативној сали Дома здравља Бијељина.

            У бијељинској регији имамо тренутно око 10.000 обољелих, од којих је 2.100 на инсулину. Ово обољење је у све већем порасту. Особе обољеле од дијабетеса имају потребу за доживотном медицинском његом, сталном едукацијом и самоконтролом.

            Едукацијом ћемо помоћи обољелима да држе гликемију у границама нормале, односно да узму болест под своју контролу, да спријече како акутне, тако и хроничне компликације. Само едуковано становништво може спријечити и евентуално ублажити већ постојеће компликације болести, односно развој болести.

            Поред едукативних предавања Удружење дијабетичара “Диабета” Бијељина активно ради и на реализацији пројекта који је подржала Градска управа Града Бијељина. Ријеч је о пројекту “Стоп дијабетесу” у којем је акценат стављен на бесплатне превентивне прегледе.

Превентивни прегледи обухватају мјерење глукозе/шећера у крви, мјерење крвног притиска, а по потреби и савјетовање.

Следеће акције у низу заказане су 12.07.2019. и 25.07.2019.год. у периоду од 15:30 до 18:30 испред Центра за културу.

ПОКРЕНИ СЕ, ЕДУКУЈ СЕ, ПРЕВЕНИРАЈ СЕ - СПРИЈЕЧИМО ДИЈАБЕТЕС!