“За здрав стил живота”: Успјешно завршена бесплатна Школа пливања за најмлађе Угљевичане :: Semberija INFO ::

 

“За здрав стил живота”: Успјешно завршена бесплатна Школа пливања за најмлађе Угљевичане


У Угљевику је данас успјешно завршена бесплатна Школа пливања за 130 дјеце узраста од пет до 15 година која је у цијелости финансирана из локалног буџета.

Тренер Школе пливања Младен Стевановић рекао је да се пројекат бесплатне школе пливања уз подршку општине Угљевик реализује већ седму годину заредом.

“Дјеца која су имала одређени страх од воде, или нису имала прилику да пливају данас самостално без страха улазе у воду, пливају и генерално уживају у води. Тако је наш циљ ове године у потпуности испуњен, а то је смањење броја непливача”, појаснио је Стевановић.

Он је честитао свим малишанима а захвалио општини Угљевик јер је у поптуности финансирала обуку пливања.



Начелник Угљевика Василије Перић, заједно са сарадницима уручио је полазницима дипломе о успјешно завршеној обуци пливања.

Перић је нагласио да је циљ руководства општине да сви грађани његују здрав стил живота а посебно најмлађи становници.

“Велико је задовољство видјети оволико дјеце који воде здрав стил живота, а посебно јер је овај пројекат постао традиционалан”, рекао је Перић.

Он је истакао да се у општини Угљевик води рачуна о најмлађима кроз разне пројекте почев од бесплатне Школе спорта, фудбала, пливања и других.

“Покушавамо да од најмлађих узраста, дјецу учимо да је физичка активност важна, а посебно у овим временима пуних изазова, те да кроз разне активности и спортове буду здрави”навео је Перић.


За Семберија инфо - Младен Василић