НЕДЈЕЉА РЕЗЕРВИСАНА ЗА САВСКУ РЕГАТУ :: Semberija INFO ::

 

НЕДЈЕЉА РЕЗЕРВИСАНА ЗА САВСКУ РЕГАТУ


Foto
Посљедњи дан јула резервисан је за традиционалну туристичку, 14. по реду Савску регату. Сви заинтересовани за учешће могу се пријавити у просторијама Туристичке организације Града Бијељина као и на дан одржавања регате, на полазној позицији у рејону скелског прелаза Суботиште у Доњем Црњелову.



-Због јако богатог програма овогодишњих Пантелинских дана донијели смо одлуку да Савску регату одржимо 31. јула. У припреми и организацији ове туристичке манифестације учествује Полицијска управа Бијељина, Државна гранична служба, Дом здравља Бијељина, ронилачки клубови „Наутилус“ и „Пантери“, АД „Комуналац“, Ватрогасна и спасилачка јединица, Горска служба спасавања станица Бијељина и одјељење за Стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Градске управе Града Бијељина. Радни тим, састављен од представника свих набројаних институција обратио је пажњу на све детаље а понајвише на безбједност учесника Савске регате. За све учеснике регате важиће обавезна правила понашања са којима ћемо их благовремено упознати“, рекла је Јасна Абдулахагић, предсједница Туристичке организације Града Бијељина.



Сви који имају намјеру са својим пловилом учествовати у регати морају бити пунољетни, имати дозволу за управљање пловилом и спасилачку опрему. Организатори апелују на непливаче који желе учествовати у регати да за све вријеме трајања регате користе прслуке/појасеве за спасавање. Сви учесници ће бити у обавези да потпишу изјаву о прихватању одговорности и поштовању правила регате.



-Када говоримо о Савској регати примарно питање је питање безбједности. Поред добре атмосфере, забаве, јела и пића безбједност је јако важна. Потрудили смо се да у Организациони одбор Савске регате укључимо и увежемо све потребне службе. Међутим, сами учесници су најодговорнији за своју безбједност. Зато апелујем на све учеснике овогодишње Савске регате да воде рачуна о свом понашању како би и ова регата прошла у најбољем реду“, рекао је Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника Бијељине.

Циљ регате је Рача гдје ће бити проглашени најуспјешнији у категоријама „Највеселија посада“, „Најљепше пловило“ и „ Најбројнија посада“. Прошлогодишња Савска регата окупила је око 1000 заљубљеника у ријеку Саву који су на око 220 пловила прешли раздаљину између Доњег Црњелова и Раче.

(Семберија инфо)