БИЈЕЉИНА - Уговори за стамбено збрињавање 43 борачке породице: ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ЗА АДАПТАЦИЈУ И ЗАВРШЕТКЕ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - Уговори за стамбено збрињавање 43 борачке породице: ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ЗА АДАПТАЦИЈУ И ЗАВРШЕТКЕ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА


У Градској управи Бијељине данас су потписана 43 уговора са породицама из категорија демобилисаних бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида за њихово стамбено збрињавање – адаптацију и изградњу породичних објеката.

Међу потписницима уговора је и бака Драгиња Живковић, која је изгубила сина Миленка који је погинуо на Мајевици 1993. године.

“Хвала на помоћи, мада су у питању скромна и недовољна средства. Потписала сам уговор и добићу двије хиљаде КМ.  Кућа је на Ковиљушама, а средства која ћу добити неће ми бити довољна за све што је потребно урадити на кући. Ипак, захвална сам на свакој помоћи”, рекла је Драгиња за “Семберија инфо”.



Уговори о финасијској помоћи крећу се у износима од хиљаду до пет хиљада КМ колико ће бити уплаћено на жиро рачуне потписника уговора.

Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да је велика штета да буџетом нису предвиђена већа финансијска средства за ове намјене и Одјељењу за борачку инвалидску заштиту, истичући да је то одлука скупштинске већине у Скупштини града Бијељине.

“Укупан број поднесених захтјева за адаптацију и завршетак стамбених објеката за борачке категорије износио је 80. Да смо имали већа финансијска средства, одобрених захтјева би било више. Да је Скупштина града имала више разумијевања и да није дошло до умањења средстава за ове намјене, могли бисмо удовољити већем броју захтјева”, истакао је Петровић.  

Недавне критике Удружења гарде “Пантери” да је градоначелник најодговорнији за мале и недовољне износе за борачке категорије, Петровић је назвао чистим  политиканством, наводећи да је коначну ријеч на те износе дала скупштинска већина у Скупштини града.

Према његовим ријечима, те оптужбе су класични политички утицај и неосноване су.

“Ми овде говоримо аргументовано. Тачно и транспарентно се може утврдити и видјети шта је Нацрт буџета, а шта Приједлог, а шта је оно што је коначна одлука. Ви предложите један буџет, а тамо се изгласа други буџет. И тих 80 хиљада је сигурно преусмјерено у нека јавна предузећа и установе чија руководства именује скупштинска већина”, нагласио је Петровић.

Он је рекао да је тужно да због свега тога  испаштају борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца. 


Семберија инфо - Фото и текст: З.Кусмук