ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРИМА ШВАЈЦАРСКЕ И СЛОВАЧКЕ У БИХ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРИМА ШВАЈЦАРСКЕ И СЛОВАЧКЕ У БИХ


Foto
Амбасадори Швајцарске у БиХ Даниел Хун и амбасадор Словачке у БиХ Мартин Качо, у оквиру посјете Бијељини,  разговарали су данас са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем о економским изазовима са којима се сусреће не само Бијељина него и Република Српска и комплетан регион.
 

“Данас сам имао посебну част да угостим и разговарам са амбасадорима Швајцарске и Словачке о више тема, осим економских изазова са којима се сусреће регион, разговарали смо култури, умјетности, фотографији,  глуми…”, рекао је Петровић, истичући да култура не препознаје границе.



Петровић је рекао да је током сусрета, између осталог, било ријечи о одрживом развоју Бијељине, о изградњи паркова и бициклистичких стаза у БијељиниИ, загађењу ваздуха током зимског периода на бијељинском подручју.
 
Градоначелник Бијељине упознао је амбасадоре Швајцарске и Словачке о улагањима Бијељине у проналитетну политику, о мјерама и субвенцијама када су у питању брачни парови који имају проблема да би се остварили као родитељи, те субвенцијама за новорођенчад.

 

Градоначелник Петровић  изјавио је да је договорено да амбасаде Швајцарске и Словачке помогну опремање, а не изградњу, прихватилитишта за дјецу у Бијељини, а за који је већ урађен пројекат, али се чека израда пројектно-техничке документације од стране Дирекције за изградњу града.

Амбасадори Швајцарске у БиХ Даниел Хун захвалио се градоначелнику Петровићу на,  како је рекао, веома конструктивном разговору током којег је разговарано о могућностима продубљивања сарадње Швајцарске и регије Бијељина.  
 
Амбасадор Словачке у БиХ Мартин Качо рекао је да је током састанка разговарано о могућностима и начинима улагања са циљем помоћи Бијељини као локалној заједници.

(Семберија инфо)