УДРУЖЕЊЕ АМПУТИРАЦА ОРГАНИЗОВАЛО ТУРНИР У РИБОЛОВУ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ АМПУТИРАЦА ОРГАНИЗОВАЛО ТУРНИР У РИБОЛОВУ


Foto: Semberija info
У организацији Регионалног удружења ампутираца Бијељина, данас је на локалитету „Швапска ада“ одржан турнир у пецању на пловак. Ово је десето окупљање ампутираца а учествовало је десет екипа. По први пут ове године учествовала је једна екипа из Србије па је јубиларни турнир имао међународни карактер. Ни високе јулске температуре нису могле спријечити тридесетак риболоваца да стрпљиво, поред воде чекају трзај њихових пловака.



-У програму рада нашег Удружења турнир у пецању заузима посебно мјесто. Ово је јединствена прилика да се дружимо у једном прелијепом природном амбијенту. Данас је овдје неколико људи из Бијељине који нису ни знали да овакво мјесто постоји само десетак километара удаљено од центра града. Послије такмичарског дијела слиједи свечани ручак гдје, сваки пут користимо прилику да се упознамо са колегама из других градова и да размијенимо искуства која се тичу начина организације живота ампутираца у њиховим срединама“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Велезар Шурбат, члан Управног одбора Регионалног удружења ампутираца Бијељина.
Обзиром да се ради о такмичењу особа са инвалидитетом пропозиције самог такмичења су унеколико прилагођене тако да ће на крају такмичарског дијела програма побједник бити екипа која оствари најтежи укупни улов.



-Ово риболовачко такмичење из године у годину окупља све већи број такмичара. Иако је данас јако топло драго ми је видјети оволики број ентузијаста и заљубљеника у природу. Градска управа је увијек била на располагању овој категорији наших суграђана. Тако и данас стојимо са својом материјалном и моралном подршком са циљем да овај турнир у наредним годинама постане још масовнији и садржајнији“, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић, похваливши рад Регионалног удружења ампутираца Бијељина на константном и упорном раду на пољу побољшавања услова живота особа са инвалидитетом.



(Семберија инфо)