Америчка фирма препознала квалитете бијељинске Техничке школе :: Semberija INFO ::

 

Америчка фирма препознала квалитете бијељинске Техничке школе


Да управа Техничке школе ,,Михајло Пупин" константно ради на унапређењу наставе и да мисли на будућност својих ученика показује и посјета представника америчке компаније BioMech.

Наиме, у сриједу 3. јула представници школе угостили су главног менаџера Џона Дагласа и његовог сарадника Игора Перића. Директор Техничке школе Миленко Максимовић изразио је спремност да Техничка школа потпише уговор са фирмом BioMech, у којој ће један дио ученика завршних разреда рачунарског смјера обављати праксу.

Циљ ове праксе која ће бити реализована од наредне школске године јесте усавршавање најбољих ученика у ИТ сектору, али и могућност за запослење у поменутој фирми. Ученике ће на практичној настави пратити координатор из школе, а свако од њих имаће и ментора у фирми. 

На основу овог, али и бројних других примјера види се да развој Техничке школе иде у корак с временом. То показује и чињеница да је уведен и нови смјер - техничар информационих технологија, који је посебно био атрактиван за будуће средњошколце. Такође, школа непрестано шири мрежу сарадње са привредницима.

Важно је напоменути да је посредник за сарадњу са фирмом BioMech бивши ученик Техничке школе Игор Перић, који тренутно ради као програмер у Барселони у представништву горепоменуте фирме. Игоров примјер показује да се квалитетна средња школа никад не заборавља, а Игор у будућности жели и да помогне школу кроз опремање кабинета информатике.