ГРАДСКА УПРАВА НЕ ВОДИ РАЧУНА О БОРАЧКИМ КАТЕГОРИЈАМА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА НЕ ВОДИ РАЧУНА О БОРАЧКИМ КАТЕГОРИЈАМА


Представници Удружења ветерани Гарде “Пантери” данас су изразили незадовољство са износом средстава које за борачке категорије издваја Градска управа Бијељине, а  за то је највише критика било упућено на рачун градоначелника Љубише Петровића за којег су рекли да је у предизборној кампањи обећавао милион КМ за ову популацију.
 
Они су, између осталог, навели да је за стамбено збрињавање бораца ове године предвиђено 100 хиљада КМ, те направили поређење са износом од 140 хиљада КМ колико је планирано за збрињавање паса луталица.   
 
Представници Удружења ветерани Гарде “Пантери” данас су опет изразили незадовољство због, како су рекли, запошљавања 100-њак нових радника у Градску управу Бијељина, док је запослено само једно дијете из реда погинулих бораца, те девет Бошњака од којих је чак седам њихових очева било у Армији БиХ.
 
Нарочито су незадовољни због податка, како су навели, за који су сазнали да се  преко Одјељења за друштвене дјелатности даје помоћ за младе повратничке бошњачке вишечлане породице, којима се за стамбено збрињавање даје између 1.000 и 1.500 КМ, док с друге стране ниједна српска породица не добија помоћ.
 
“Имамо информацију да је до сада за ове намјене, за око 70 породица, издвојено око 105 хијада КМ. Значи пречи су млади бошњачки повратници од стамбеног збрињавања борачких популација српске националности”, рекли су представници Гарде.
 
Петар Цвијетиновић, предсједник Удружења ветерана Гарде “Пантери” изјавио је на данашњој  прес-конференцији да су градоначелнику Петровићу “пуна уста бриге о борцима ради предизборне кампање”, док је истина сасвим нешто друго.
 
“Тражимо да се средства од 100 хиљада КМ за стамбено збрињавање бораца повећају за још 150 хиљада КМ како би се ријешили сви захтјеви на име грађевинске помоћи за борце”, рекао је Цвијетиновић.
 
Према његовим ријечима, мала су и средства за једнократне новчане помоћи које издаваја Одјељење за борачко – инвалидска питању у износу од сто хиљада  КМ, наводећи да је то “ништа” за 19.600 бораца.
 
“Ова средства, са ставке за једнократне помоћи, се дају углавном за лијекове и лијечење, и то у износу од око 100 КМ, на примјер за карцином сто КМ”, рекао је Цвијетиновић.    
 
Како је најављено, Удружење ветерана Гарде “Пантери” организоваће обиљежавање 30 година војне акције Смолућа, 28. августа.

Semberija info