НЕКОЛИКО СЕМБЕРСКИХ ХРАМОВА ПОСВЕЋЕНО СВЕТОМ ПРОКОПИЈУ :: Semberija INFO ::

 

НЕКОЛИКО СЕМБЕРСКИХ ХРАМОВА ПОСВЕЋЕНО СВЕТОМ ПРОКОПИЈУ


Молили се за мир срећу и напредак мјештана

Градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима присуствовао је на Прокопов дан, у улози кума, литургији у храму посвећеном Светом великомученику Прокопију у Дворовима, поводом обиљежавања крсне славе ове светиње.


Литургију је слижило Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије уз саслужење свештенства.

Обраћајући се присутнима, градоначелник је рекао да је Прокопов дан посвећен једној од највећих великомученичких слава, која уз празнике посвећене великомученицима Георгију и Димитрију слави највеће Христове страдалнике у име Христове вјере за вријеме цара Диоклецијана.

- Овдје смо се вјерницима из Дворова и околине молили за напредак, слободу и духовни мир. Сви мјештанима овог села нека је срећна слава са жељом да се много наредних година сабирамо под окриљем цркве у миру и срећи - рекао је Петровић.

Горан Стевановић, мјештанин Дворова, рекао је да је посебна част за село и светињу прилика да угосте владику Фотија и градоначелника Бијељине у својству кума.

Осим у Дворовима, своју крсну славу прославили су храмови посвећени светом Прокопију празнику у Загонима и Великој Обарској у засеоку Буковица.