БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ТРИ ОСОБЕ ХОСПИТАЛОЗОВАНЕ ЗБОГ КОВИДА 19 :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ТРИ ОСОБЕ ХОСПИТАЛОЗОВАНЕ ЗБОГ КОВИДА 19


У протекла 24 часа, у Републици Српској тестирано је 317 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 167 особа, подаци су Института за јавно здравство РС. Ради се о 64 мушкарца и 103 жене, од којих је 36 млађе, 86 средње и 45 особа старије животне доби.

​Према мјесту пребивалишта 92 особе су из Бањалуке, 21 из Бијељине, 19 из Требиња, по шест из Кнежева и Челинца, по четири из Приједора и Фоче, по двије из Братунца, Добоја и Угљевика и по једна особа је из Зворника, Котор Вароша, Лакташа, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Невесиња, Пелагићева и Прњавора. У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ни један смртни случај. Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 75, у УКЦ РС 37, а у осталим болницама 38. На респиратору су три особе, у УКЦ РС.

 Према ријечима директора Болнице „Свети врачеви“, професора др Златка Максимовића, три пацијента су хоспиталозована, а њихове клиничке слике су средње тешке.

Такође, Максимовић је рекао да забрињава висок степен заражених, од укупног броја тестираних, те да ће већ сутра бити одржан састанак кризног штаба Болнице, након ког ће издати саопштење за јавност.