ОДРЖАНА 64. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ВЛАДЕ ДИСТРИКТА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА 64. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ВЛАДЕ ДИСТРИКТА


Foto
Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одржала је данас 64. редовну сједницу на којој је усвојила приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу, а тиче се Програма утрошка средстава донација за непрофитне организације из области спорта и културе у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу по Јавном позиву. За овај програм издвојена су укупна средства у висини од 163.931,00 КМ која ће бити додијељена корисницима: ФК „Горњи Рахић“, КК „Лавови“, ЖОК „Јединство“ и Коњички клуб „Брчко“.
 
Уједно, Влада је усвојила Програм утрошка средстава донација за непрофитне организације из области спорта и културе, у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу, по Јавном позиву за додјелу средстава донација за непрофитне организације из области спорта и културе који обухвата издвојена средства у висини од 273.927,00 КМ за кориснике: Атлетски клуб „Брчко“, ФК „Диздаруша“, Школа плеса „Мамбо“ и др.
 
На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге усвојен је Програм утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи пензионерима за 2022. годину. За реализацију овог Програма обезбијеђена су средства у укупном износу од 1.370.000,00 КМ те 100.000,00 КМ прерасподјелом буџетских средстава у Одјељењу за здравство и остале услуге у сврху пружања подршке пензионерској популацији за побољшање њиховог социјалног статуса.

Такође, Влада је усвојила Смјернице за израду Правилника о измјенама и допунама Правилника о примјени Закон о порезу на доходак на приједлог Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ, које се, између осталог, односе на повећање личног одбитка са 6.000,00 КМ на 14.400,00 КМ годишње, односно са 500,00 КМ на 1.200,00 КМ мјесечно.